Page content

3 Tips uit de 40-jarige carrière van Oprah Winfrey

3 Tips uit de 40-jarige carrière van Oprah Winfrey

 Wil je kijken naar mijn allereerste Vlog?

Het was mijn plan om afgelopen 3 dagen aanwezig te zijn bij de Millionairs Mind Intensive van T. Harv Eker.

Als je jezelf Mindset expert noemt moet je daar natuurlijk bij zijn.

Maar…..er waren nogal heftige familie-omstandigheden waardoor ik tot andere keuzes kwam.

Op het moment dat ik dit schrijf kon ik opnieuw kiezen of ik de laatste dag wilde meemaken van het event. Maar ik voelde dat het ook nu niet het moment was.

Een minuut later kwam ik het interview met Oprah Winfrey tegen dat ze een paar weken geleden gaf bij For Harriet voor de studenten van Stanford University.

Een paar van de dingen die ze zei waren zo to the point voor mijn situatie op dat moment, dat ik ter plekke een andere keus maakte.

Ik had rust nodig. Ik viel in slaap en 3 uur later werd ik wakker.

Omdat het zo goed voelt om goed voor mezelf te zorgen en te luisteren naar mijn gevoel wil ik de 3 tips uit het interview met Oprah die mij hielpen graag met je delen. In het vertrouwen dat jij er ook je voordeel mee kan doen.

Tip 1 – Vul altijd je kop

Huh? Zie ik je denken. Ja tuurlijk, dit is vertaald Amerikaans: FILL YOUR CUP! Oprah bedoelt hiermee dat je je eigen voeding nodig hebt, niet alleen qua fysiek qua gezond eten en drinken etc. maar ook op het niveau van je geest, je hart, je ziel. Je hebt niets te bieden aan een ander/de wereld, als je zelf “de pijp leeg” hebt. En dat is dan weer een super Nederlandse uitdrukking die Oprah niet kent!

Tip 2 – Een belangrijke vraag

Als ondernemer kun je je flink overweldigd voelen. De waarheid? Ondernemers zijn de groep mensen die zich het meest overweldigd voelt in de wereld.

Als je je dus weer eens zo voelt, stel jezelf dan de vraag: wat is de juiste volgende stap? In plaats van te blijven hangen in de verwarring in je hoofd.

Tip 3 – Herinner je het grote wonder

Weet je nog hoe je ontstaan bent? Een eicel en een zaadcel kwamen bij elkaar en … BAM daar was je!

Is het niet een enorm wonder? Nooit was er iemand zoals jij op de planeet en nooit zal er iemand zijn zoals jij! Dat is zo iets groots, het is belangrijk dat je dat eert, en erkent. Als je dat doet zul je groeien, als mens en als ondernemer.

Mooi? Behulpzaam?

Ik verneem het graag! Je bent van harte welkom om je reactie te delen op mijn Facebook pagina waar je ook het hele interview met Oprah kunt lezen. Ik waardeer het zeer als je mijn Facebook pagina wilt liken.

Facebook like

 

 

 

 

Comment Section

2 reacties op “3 Tips uit de 40-jarige carrière van Oprah Winfrey


Door frank op 11 november 2015

Leuk artikel!


Plaats een reactie


*