Page content

3 verschillen tussen een blog en een nieuwsbrief

3 verschillen tussen een blog en een nieuwsbrief

Enige tijd geleden kreeg ik de vraag van een klant: Wat is nu precies het verschil tussen een nieuwsbrief en een blog?

Het lijkt zo simpel en is voor velen bekend. Maar natuurlijk weten ook een heleboel mensen nog niet wat het verschil is.

Dus laat ik daar voor eens en altijd heel duidelijk in zijn.

***  Verschil 1  ***


Een blog is een artikel. Nadat je het geschreven hebt, plaats je het op je website. Iedereen die op het internet zoekt naar dit onderwerp kan jouw artikel lezen.


Een nieuwsbrief is een persoonlijke brief die je stuurt aan iedereen die jou toestemming heeft gegeven om hen een nieuwsbrief te sturen. Je nieuwsbrief komt in de persoonlijke mailbox van jouw lezers. Zie ook mijn artikel over het belang van een nieuwsbrief.

***  Verschil 2 ***

Een blog kun je bij wijze van spreken iedere dag of in elk geval zo vaak je wilt schrijven en op je website zetten. Met de juiste zoekwoorden kun je zo veel mensen naar je website toetrekken, dus hoe vaker hoe beter. Maar uiteraard is de kwaliteit belangrijk.

Een nieuwsbrief is persoonlijk en stuur je regelmatig naar jouw lezers. Het is in feite een gratis abonnement. Daarom is regelmaat belangrijk. Regelmaat is wel persoonlijk: dat kan variëren van 1 x per 3 maanden tot 2 x per week. Dit hangt samen met jouw branche of doelgroep, met wat je te bieden hebt en de wensen van je lezers.

Voor coaches, trainers, adviseurs, healers en andere kenniswerkers kun je een gemiddelde aanhouden van 1 x per 14 dagen tot 1 x per week. Als je iets speciaals aanbiedt kun je alleen je aanbod nog een keer extra onder de aandacht brengen.

***  Verschil 3 ***

Je blog beperkt zich tot alleen het onderwerp van je artikel. Het bevat, als het een goed artikel is, altijd een oproep tot actie.

In je nieuwsbrief vertel je eventueel iets persoonlijks over jezelf, nieuws uit je bedrijf, over je activiteiten en wat er aan komt.

En je stuurt met je nieuwsbrief altijd (een van je) laatste blog(s) mee, als service aan je lezers om hen in de gelegenheid te stellen het artikel als eerste te lezen. Zij hebben tenslotte een abonnement bij jou dus kun je ervan uitgaan dat zij sowieso het meest geïnteresseerd zijn in wat je deze keer geschreven hebt.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel over blogs en nieuwsbrieven?

Je reactie is welkom.

Comment Section

0 reacties op “3 verschillen tussen een blog en een nieuwsbrief

Plaats een reactie


*