Page content

Als geld nu eens jouw dienaar was…

Als geld nu eens jouw dienaar was…

Een paar jaar geleden was ik op vakantie in Tunesië.
De munteenheid daar is de Tunesische Dinar.

Dinar

 

 

 

 

 

 

Dit woord intrigeerde me. Vanaf het begin.
Ik vroeg me namelijk meteen af of ons woord ‘dienaar’ verband houdt met de Dinar.

Maar wat me nog meer intrigeerde was mijn associatie met het concept ‘Geld als Dienaar’’.

Ik heb het hele internet afgestruind en ook de Dikke van Dale om erachter te komen of er een verband is tussen ons woord dienaar en de Dinar en het is me niet gelukt. Dus als je dit leest er en meer van weet, help me alsjeblieft!

Het enige dat ik kon ontdekken, was dat het woord Dinar voortkomt uit Denarius nummus, wat “munteenheid van tienden” betekent.

Hoe dan ook was het geboren concept interessant genoeg om een artikel over te schrijven en er een Mindblowing Miljonairs Mindset oefening van te maken die je dan ook hierbij meegestuurd krijgt. Bedenk goed of je de oefening wilt doen, want je denken over geld kan hierdoor radicaal veranderen!

Stel je nou eens voor dat alles wat met geld te maken heeft in Dienaren wordt uitgedrukt? En dat het de bedoeling van geld is dat het jou dient, waardoor jij in staat bent om al jouw talenten, gaven, vaardigheden en capaciteiten in de wereld te zetten?

Ik geloof dat dat de bedoeling is van ons leven. We zijn geboren met dat alles, dus laten we flink uitdelen van al die cookies.
Geld is er om ons hierbij te ondersteunen. Om ons te dienen.

De gedachte dat geld ons dient is daarbij zeer behulpzaam:

Deze taart kosten 5 dienaren. Voor deze fiets betaal je 1000 dienaren.

Als je een betaalde dienst of product aanbiedt in je bedrijf, klinkt het dan niet geweldig als je kunt zeggen: mijn dienst is 2000 Dienaren waard? Hoe klinkt dat?

En hoe heerlijk is het niet om te kunnen zeggen: ik heb 10.000 Dienaren om te investeren (in bijvoorbeeld een huis, je bedrijf, je pensioen, aandelen of wat dan ook).

Ik ga hier nog wat verder mee spelen.

Wij hebben, algemeen in ons collectieve bewustzijn, een heel aantal belemmerende overtuigingen over geld. De meeste zijn zo “gewoon” dat we ze niet eens bewust zijn. Zo kunnen deze gedachten veel invloed op ons uitoefenen. En ons kleiner houden dan we zijn.

Een paar voorbeelden van zulke belemmerende gedachten:

  • Geld is niet belangrijk
  • Geld maakt niet gelukkig
  • Geld stinkt

Laten we het woord geld nu eens vervangen door het woord ‘Dienaar’:

  • Een dienaar is niet belangrijk
  • Een dienaar maakt niet gelukkig
  • Dienaren stinken

Nou ja, komt zo’n oude belemmerende gedachte niet plotseling in een heel ander daglicht te staan? Natuurlijk is een dienaar heel belangrijk, om onze dromen te realiseren. Een dienaar kan je zeker gelukkig maken, om je taken uit handen te nemen bijvoorbeeld. Ik ben ontzettend blij met mijn ‘dienaren’ die mij enorm ondersteunen in mijn bedrijf!

En ‘dienaren stinken’??? Integendeel zou ik zeggen.

Het hele concept geld waar grote negatieve ladingen aan kleven, valt hierdoor in duigen. Wat overblijft is het woord geld. Papier en munten, die je inruilt voor diensten en producten. Handig om op voorraad te hebben. Dat geeft veel keuzevrijheid.

In de Mindblowing Miljonairs Mindset oefening ga ik nog een stapje verder en kun je zelf aan de slag. Klik hier voor de oefening. Have fun! En laat weten wat je gevonden hebt!

 

Comment Section

0 reacties op “Als geld nu eens jouw dienaar was…

Plaats een reactie


*