Page content

Gelukkige kinderen zijn zeer waardevol

Gelukkige kinderen zijn zeer waardevol

HappyEnige tijd geleden gaf ik een presentatie aan een groep kindertherapeuten: “Help! Hoe vind ik nieuwe cliënten”.

Ik vraag soms tijdens een presentatie aan het publiek of ze zowel hun belemmerende als gezonde MINDSET willen opschrijven.
Eén van de deelnemers vertelde de eerste gezonde gedachte die ze had opgeschreven: “Gelukkige kinderen zijn waardevol”.

Deze uitspraak trof mij recht in het hart. Het is zo krachtig en tevens ontroerend. Met die gedachte kun je een enorme drive teweeg brengen in jezelf om steeds meer kinderen en hun ouders te bereiken.

In deze complexe en roerige tijden waar we momenteel doorheen gaan zijn (te)veel kinderen in grote moeilijkheden. Veel ouders zijn het spoor bijster door alle onzekerheden rondom werk, ontslag, problemen met hypotheken, de politieke onrust, veranderingen in de gezondheidszorg, de ouderen, de verschillende crisissen en noem maar op. Dat alles heeft onmiddellijk zijn weerslag op onze kinderen. Het voorbeeld van onzekerheid van de ouders doet de kinderen volgen.

Bij kinderen kan zich dit uiten in leer- en gedragsmoeilijkheden.

Als je als coach of therapeut kan helpen bij dit probleem, kind en ouders helpt om zich in deze lastige tijden weer goed te voelen, gelukkig te zijn en in balans, dan is dat ZEER waardevol, je zelfs onbetaalbaar!

Denk je eens in: een kind met leerproblemen die niet behandeld worden: wat dat niet voor gevolgen heeft.

Zo’n kind zakt steeds verder weg op school, is minder gemotiveerd, ziet de zin niet meer van het naar school gaan, begint te spijbelen, wordt thuis onhandelbaar en ongezellig, begint op jonge leeftijd te roken, gaat aan drank of drugs en belandt in het ergste geval in het criminele circuit. Zo’n kind bouwt niet aan een stabiele toekomst.

Daartegenover: een kind dat goed begeleid wordt bij leerproblemen, krijgt zelfvertrouwen, wordt vrolijk, zit goed in haar vel, en overwint de problemen. Het gaat gemotiveerd naar school, haalt steeds betere cijfers, en kan doorstromen naar een hoger niveau. Het doet examens en studeert mogelijk verder. Zo’n kind groeit uit tot een gebalanceerd persoon, die stevig in de maatschappij staat, verbinding maakt met de wereld om zich heen, in staat om voor zichzelf en de volgende generatie te zorgen.

Kortom: gelukkige kinderen zijn waardevol! Jij kunt hierin als zelfstandig coach of therapeut een grote rol spelen.

Let wel: dergelijke consequenties zijn er voor alle klanten, niet alleen voor kinderen: van kwaad tot erger in een neerwaartse spiraal, als ze niet van jouw dienst gebruik maken of steeds beter in een opwaartse beweging, als jij hun helpt hun problemen op te lossen. Als je dat in geld zou uitdrukken dan kan het over een mensenleven uitgestrekt oplopen tot in de tonnen, in de min of in de plus!

Je helpt je klant om waardevol te zijn, dus jouw dienst, jouw product, jouw aanpak is van heel grote waarde.

Ik nodig je uit om voor jezelf in kaart te brengen:

  1. wat de gevolgen zijn als jouw klant niet wordt geholpen
  2. en andersom als je klant wel wordt geholpen.

Kun je dat ook staven met cijfers? Er wordt op allerlei gebied onderzoek gedaan naar de effecten en resultaten van behandelingen. Cijfers maken het nog meer aantoonbaar.

Als je deze oefening hebt gedaan weet je meteen dat jouw dienst onbetaalbaar is voor de rest van het leven van jouw cliënt. Je hebt een heel grote impact, veel meer dan je in eerste instantie in de gaten hebt. Ook op de omgeving van je cliënten heb je invloed met jouw consulten.

Dat mag zich uitdrukken in geld!
Tijd om je prijs te verhogen dus, als zelfstandig coach!

Wil je delen hoe jouw lijst eruit ziet bij negatieve en positieve spiraal? Graag! Je reactie is welkom hieronder.

Comment Section

0 reacties op “Gelukkige kinderen zijn zeer waardevol

Plaats een reactie


*